100.000 de dolari în rucsac. O ucraineancă nu a putut prezenta dovezi pentru bani

O femeie a fost observată călătorind pe jos în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Siret. Întrebată despre motivul pentru care se găsește acolo, femeia nu a putut da explicații. Mai mult, la un control polițiștii de frontieră a găsit în rucsacul ei o sumă impresionantă de bani.

“Azi, în jurul orei 11.00, pe timpul misiunii de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret a identificat, pe comunicația care face legătura cu localitatea Siret, la aproximativ 50 de metri de punctul de trecere, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană care călătorea pe jos”, transmite Poliția de Frontieră.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, poliţiştii de frontieră au oprit persoana în cauză și au efectuat verificări suplimentare. “Astfel, în rucsacul pe care îl avea asupra ei, polițiștii de frontieră au descoperit 100.000 de dolari. Femeia, în vârstă de 47 de ani, a declarat poliţiştilor de frontieră că banii îi aparțin, dar nu deține dovada declarării în vamă”, mai arată ITPF Sighetu Marmației.

“Având în vedere cele constatate, în baza articolului 17, alin. 2 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, persoana și suma în valută au fost preluate de către lucrători Biroul Vamal Siret, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun”, mai transmit oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *