11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei, salvaţi după o misiune care a durat peste 10 ore

Cei 11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei din cauza ceţii au fost salvaţi, după o intervenţie care a durat peste zece ore. Cinci dintre ei au fost duşi la spital pentru investigaţii.

“După 10 h şi 40 min ultimul cetăţean irlandez a fost coborât de pe munte. 5 dintre ei au fost coboraţi la spitalul din Borşa pentu investigaţii restul neavând nevoie ajutor medical. În acţiunea finalizată acum câteva minute a acţionat împreună cu salvatorii montani şi elicopterul de la POA Jibou. (…) Acţiune încheiată. Salvatorii montani se retrag la bază”, anunţă Salvamont Maramureş.

Un grup de 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de miercuri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-a rătăcit din cauza ceţii, iar unul dintre aparţinători a dat alarmă joi dimineaţă în jurul orei 5.44 că oamenii solicită ajutor.

Turiştii erau echipaţi de munte, au avut hrană şi apă la ei, dar ceaţă densă care i-a surprins miercuri seară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup au fost şi două persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *