8 august – ziua internaţională a pisicii

Ziua internaţională a pisicii, sărbătoarea dedicată celui mai popular animal de companie din lume, este celebrată în fiecare an pe data de 8 august.

Legătura dintre om şi pisică este veche, de peste 9.000 ani.

Iflscience.com estimează că numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, în timp ce cute-calendar.com precizează că în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

La începutul secolului al XIX-lea, a luat avânt creşterea pisicilor şi mai ales a celor de rasă. În prezent, pisica reprezintă animalul de companie perfect. O pisică nu cere o îngrijire complicată şi eforturi deosebite, doar un loc unde să stea, mâncare şi multă afecţiune, ataşându-se destul de rapid de stăpân, fie el tânăr, fie singur sau mai în vârstă. Este o felină foarte curată, foarte respectuoasă, silenţioasă, independentă şi fidelă.

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *