A doua cea mai mare bancă a Elveţiei analizează un plan de amploare pentru reducerea costurilor: ‘Cifrele sunt catastrofale’

Credit Suisse ia în considerare modul în care ar putea reduce costurile în continuare, după performanţele financiare dezamăgitoare, potrivit unor surse citate de publicaţia SonntagsZeitung, transmite Reuters, conform news.ro.

“Cifrele sunt catastrofale”, a declarat pentru ziar un bancher de rang înalt, adăugând că moralul personalului este foarte scăzut.

Managerii şi consiliul de administraţie discută acum un nou plan de amploare de reducere a costurilor, a declarat un al doilea director pentru publicaţie, într-un articol publicat duminică.

“Structura costurilor este prea mare pentru potenţialul de venituri al băncii”, a spus directorul.

Credit Suisse a descris anterior 2022 ca un an “de tranziţie” în care încearcă să întoarcă pagina unor scandaluri costisitoare, care au adus o remaniere aproape totală a conducerii de vârf.

Discuţiile cu privire la reducerea cheltuielilor sunt într-un stadiu avansat, spune publicaţia, deşi nu este sigur dacă acestea vor fi anunţate când Credit Suisse va raporta miercuri veniturile din trimestrul al doilea.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a refuzat să comenteze pentru Reuters despre articol.

Banca a avertizat în iunie că va înregistra o a treia pierdere trimestrială consecutivă.

Credit Suisse a spus atunci că urmăreşte să accelereze măsurile de economisire a costurilor introduse ca parte a reorganizării sale în noiembrie anul trecut.

Analiştii se aşteaptă la o pierdere netă de 398 de milioane de franci elveţieni (414,02 milioane de dolari) pentru trimestrul respectiv, arată datele Refinitiv.

A doua cea mai mare bancă a Elveţiei a fost lovită de o serie de scandaluri costisitoare şi de plecarea preşedintelui Antonio Horta-Osorio, după ce acesta a încălcat regulile de carantină pentru Covid-19.

Printre necazurile sale s-au numărat pierderea de 5,5 miliarde de dolari ca urmare a intrării în incapacitate de plată a biroului de familie Archegos Capital Management din SUA şi închiderea unor fonduri de 10 miliarde de dolari destinate finanţării lanţurilor de aprovizionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *