Adevăratul “peștisor de aur“

Un pescar britanic a prins, într-un lac din Franța, unul dintre cele mai mari exemplare de pești aurii din lume. Potrivit Daily Mail, e vorba de un crap, eliberat în urmă cu aproximativ 20 de ani într-un lac din Franța.

Pescarul care a prins peștele de aproape 30 de kg, supranumit “Carrot” (Morcov), este Andy Hackett. Bărbatul, care a eliberat peștele după ce s-a fotografiat cu el, a povestit că a avut nevoie de aproximativ 25 de minute ca să aducă peștele la mal.

Peștele este o specie hibridă de crap piele și crap koi și se crede că este al doilea ca mărime de acest tip capturat vreodată.

“Întotdeauna am știut că «Carrot» este acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde. Știam că este un pește mare când mi-a luat momeala și a mers dintr-o parte în alta și în sus și în jos cu ea. Apoi a ieșit la suprafață la 30 sau 40 de metri și am văzut că era portocaliu. A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc”, a declarat pescarul, citat de Daily Mail.

A pozat pentru o fotografie după aceea înainte de a-l elibera înapoi în apă.

Managerul lacului în care a fost prins peștele, Jason Cowler, a spus: “Am introdus peștele în urmă cu aproximativ 20 de ani, ca ceva diferit pe care să-l pescuiască clienții. De atunci a crescut și a crescut dar nu iese des”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *