Aeroportul din Mexico City îşi întrerupe operaţiunile din cauza unei erupţii vulcanice

Aeroportul din Mexico City îşi întrerupe operaţiunile din cauza cenuşii provenite de la erupţia vulcanului Popocatepetl, potrivit Reuters.

Aeroportul internaţional Benito Juarez din Ciudad de Mexico a anunţat sâmbătă că şi-a închis operaţiunile din cauza cenuşii provenite de la vulcanul Popocatepetl, care este activ de câteva zile.

“Din cauza prezenţei cenuşii vulcanice, aeroportul a închis operaţiunile la ora 4:25 a.m. Vă vom ţine la curent”, au anunţat reprezentanţii aeroportului mexican pe Twitter.

Personalul aeroportului şi al companiilor aeriene verifică şi curăţă pistele şi căile de rulare. Activităţile vor fi repornite pe parcursul zilei, de îndată ce experţii vor stabili că nu există riscuri.

Popocatepetl se află la aproximativ 72 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico. Vulcanul este unul dintre cele mai supravegheate din lume, fiind atent monitorizat de oameni de ştiinţă cu senzori şi camere.

De asemenea, vulcanul reprezintă un pericol pentru zecile de milioane de oameni care locuiesc în zonă. La începutul acestei săptămâni, mai multe oraşe au închis şcolile din cauza erupţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *