Ajutor economic japonez de 27 de milioane de dolari pentru Republica Moldova

Prim-ministrul Fumio Kishida a promis sâmbătă un nou ajutor de 27 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, mulțumind țării pentru că a acceptat persoanele evacuate din Ucraina, țară afectată de război, a anunțat Ministerul japonez de Externe.

În cadrul unei întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Tokyo, Kishida a declarat că ajutorul, care sprijină domeniile sănătății, alimentației, energiei și genului, este menit să ușureze povara impusă țării de agresiunea militară a Rusiei, potrivit ministerului.

Numărul persoanelor strămutate din Ucraina este echivalent cu mai mult de 20% din populația Moldovei. Kishida a declarat că Japonia va lua în considerare cererea de ajutor financiar din partea Moldovei pe baza situației actuale din țara est-europeană.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de Kishida pentru asistența multisectorială acordată de Japonia țării sale de la independența acesteia față de fosta Uniune Sovietică în 1991 și a declarat că speră în continuarea investițiilor din partea companiilor japoneze, potrivit ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *