Alertă maximă în Marea Britanie! Stare de urgență națională din cauza caniculei

Meteorologii de la Met Office din Marea Britanie au declarat vineri stare de urgență națională, emițând o avertizare cod roșu de caniculă pentru anumite zone din Anglia pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, când temperaturile ar putea atinge maxime record.

“Temperaturi excepționale, poate chiar recorduri, sunt probabile luni, apoi din nou marți”, a precizat Met Office, conform Reuters.

“Nopțile sunt, de asemenea, de așteptat să fie excepțional de calde pentru Marea Britanie, în special în zonele urbane. Acest lucru este posibil să ducă la efecte pe scară largă asupra oamenilor și a infrastructurii”.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost de 38,7C, înregistrată în Grădina Botanică a Universității Cambridge pe 25 iulie 2019.

La începutul acestei săptămâni, organismul Agenției de securitate sanitară din Marea Britanie și Met Office au emis o alertă de caniculă de nivel 3 pentru unele părți ale țării, ceea ce presupune că serviciile sociale și de sănătate iau măsuri suplimentare pentru a proteja persoanele vulnerabile.

Alerta roșie, de nivel 4, este definită pe site-ul web al Met Office ca fiind atinsă “atunci când un val de căldură este atât de sever și/sau prelungit încât efectele sale se extind în afara sistemului de sănătate și de asistență socială. La acest nivel, boala și decesul pot apărea în rândul persoanelor sănătoase și în formă, și nu doar în grupurile cu risc ridicat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *