Am trăit s-o vedem și pe asta! Să arăți cuiva degetul mijlociu este un “drept dat de Dumnezeu”, a decis un judecător

A-i arăta cuiva degetul mijlociu poate să nu fie politicos, dar este un drept protejat ca parte din libertatea de exprimare în conformitate cu Constituția Canadei, a decis un judecător din ţara frunzei de arțar.

Într-o decizie motivată pe 26 de pagini, judecătorul Dennis Galiatsatos din provincia Quebec a respins un proces intentat împotriva unui bărbat acuzat că și-a hărțuit vecinul dintr-o suburbie din Montreal, relatează The Guardian.

“Pentru a fi foarte clar, nu este o infracţiune să arăţi cuiva degetul. E un drept dat de Dumnezeu, consacrat de Cartă, care aparține fiecărui canadian cu sânge roșu”, a adăugat judecătorul, referindu-se la Carta drepturilor și libertăților din Canada.

Acuzatul, Neall Epstein, profesor și tată a doi copii, fusese arestat de poliție în mai 2021 pentru că și-a amenințat și i-a arătat degetul vecinului său.

Gestul “s-ar putea să nu fie civilizat, să nu fie politicos, să nu fie cavaleresc… cu toate acestea, nu declanșează răspunderea penală”, a decis judecătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *