Ambasadorul Rusiei la Washington solicită discuţii pentru a defini viitorul şi forma ordinii mondiale

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat, conform TASS , că sunt necesare discuţii pentru a determina forma ordinii mondiale în diverse domenii.

“Avem nevoie de negocieri în care să putem defini forma ordinii mondiale. În timp ce, de exemplu, pentru mine lucrurile sunt clare în domeniul politico-militar, există întrebări foarte mari în domeniul economic”, a declarat diplomatul la televiziunea Rossiya-24, citat de agenţia rusească de ştiri rusă TASS.

Antonov argumentează că ideea discutării viitorului european şi mondial de către “10 sau 12 ţări” nu este nouă: “O astfel de idee există în unele cercuri progresiste din Statele Unite ale Americii, în ceea ce priveşte gândirea unei noi ordini internaţionale”.

Deocamdată “două civilizaţii s-au ciocnit, iar rezultatul coliziunii este unul singur. Totul depinde de noi: dacă vom fi capabili să rezistăm acestei presiuni, dacă vom fi capabili să ne menţinem ferm pe picioarele noastre şi, cel mai important, dacă vom fi capabili să ne refacem rapid economia şi să obţinem potenţialul economic şi militar care îi va obliga să vorbească cu noi de la egal la egal”, a mai spus ambasadorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *