Ameninţare cu bombă la bordul unei aeronave Pegasus Airlines care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf. Avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi echipa pirotehnică a SRI face verificări

O aeronavă Pegasus Airlines care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf a aterizat, luni, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, după ce a fost primită o ameninţare privind amplasarea unui dispozitiv exploziv la bordul acesteia. Echipa pirotehnică a SRI face verificări. Reprezentanţii Companiei Aeroporturi Bucureşti au precizat că traficul pe acest aeroport nu este afectat.

Potrivit unor surse, turnul de control al Aeroportului Internaţional Otopeni a fost informat de pilotul unei aeronave care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf că la aeroportul din Istanbul o persoană a anunţat că la bordul aeronavei se află un dispozitiv exploziv.

Ca urmare, s-a aprobat aterizarea de urgenţă a aeronavei pe Aeroportul Otopeni, pentru verificări.

Avionul a aterizat în siguranţă.

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au transmis că echipa pirotehnica a SRI desfăşoară procedurile specifice: pasagerii sunt debarcaţi, controlaţi, duşi într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor. Apoi, pirotehnicienii vor controla şi aeronava.

“Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparţinând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul-Dusseldorf, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la ora 17.54. În prezent, instituţiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situaţii”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *