Apple se îndepărtează de China. Gigantul tehnologic vrea să producă tot mai multe iPhone-uri în India

Apple vrea să producă 25% din toate iPhone-urile sale în India, a declarat luni ministrul comerţului din această ţară.

Piyush Goyal, ministrul indian al comerţului şi industriei, a numit Apple “o altă poveste de succes” în timp ce vorbea despre potenţialul de afaceri al celei de-a cincea economii a lumii.

“Ei (Apple) deja la aproximativ 5-7% din producţia lor în India. Dacă nu mă înşel, obiectivul lor este să ajungă la 25% din producţie”, a declarat Goyal la o conferinţă, potrivit CNBC .

Anul trecut, Apple a început să îşi asambleze cel mai nou produs, iPhone 14, în India. A fost pentru prima dată când gigantul tehnologic, cu sediul în Cupertino, California, a produs cel mai recent model al său în India imediat după lansare. Apple produce iPhone-uri în India din 2017, dar acestea erau de obicei modele mai vechi.

Firma taiwaneză Foxconn, principala companie care asamblează iPhone-urile, produce smartphone-urile la fabrica sa din Sriperumbudur, situată la periferia oraşului Chennai, în estul Indiei.

Analiştii de la JPMorgan au afirmat într-o notă din septembrie că Apple ar putea fabrica 25% din toate iPhone-urile la nivel global în India până în 2025.

Apple a căutat să-şi diversifice producţia din China, unde produce în prezent cea mai mare parte a iPhone-urilor sale. Fragilităţile din China au fost expuse anul trecut, după ce un focar de Covid şi protestele muncitorilor de la cea mai mare fabrică de iPhone din lume, din Zhengzhou, care este administrată tot de Foxconn, au perturbat producţia.

Apple are o cotă de piaţă de doar 5% pe piaţa indiană de smartphone-uri, dar directorul general Tim Cook a văzut de mult timp India ca o zonă cu potenţial de creştere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *