Aş dori să-i mulţumesc în mod special bărbatului cu casca roşie – mesaj pentru salvatorii români

Pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost împărtăşit un mesaj de mulţumire şi preţuire pentru eforturile depuse de echipa de sprijin din România, aflată în Turcia de 5 zile, care a luptat pentru a salva o familie, mamă, tată şi copil, în urma tragicului eveniment produs în data de 6 februarie.

Fratele bărbatului prins sub dărâmături a trimis următorul mesaj:
“Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soţia sa de echipa României. Vă mulţumesc din toată inima pentru că aţi răspuns rugăminţilor mele şi pentru că mi-aţi salvat fratele şi soţia. Aţi fost puternici şi aţi tratat situaţia foarte profesional. Aş dori să-i mulţumesc în mod special acestui bărbat cu casca roşie. A fost foarte răbdător cu mine şi m-a ţinut la curent cu toate actualizările şi detaliile şi m-a îmbrăţişat când s-a finalizat salvarea fratelui meu şi a soţiei sale. A fost profund îndurerat şi trist pentru pierderea copilului. Vă mulţumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viaţa”.

Bărbatul cu “cască roşie” este locotenentul Bogdan Toma.

“În prima zi de misiune, când salvatorii români au reuşit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu victima acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă. Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu ţara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Şi asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociaţie, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea şi salvarea copiilor vulnerabili, prin acţiuni umanitare. Este o lecţie profundă de viaţă, din care cu toţii avem ceva de învăţat”, transmite DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *