Atac armat în California, în timpul celebrării Anului Nou Chinezesc

​Poliţia din California a fost chemată să intervină în urma unor focuri de armă în Monterey Park, în apropiere de Los Angeles, unde avea loc o sărbătoare cu ocazia intrării în Noul An chinezesc, conform Reuters și BBC. Mai multe persoane ar fi fost rănite.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, după ora locală 22:00, în Monterey Park, situat la aproximativ 13 kilometri de Los Angeles, unde mii de oameni se adunaseră pentru festivalul de Anul Nou chinezesc.

Nu este clar deocamdată câte persoane au fost împuşcate sau dacă cineva a murit, scrie BBC. Poliţia nu a comentat şi nici nu se ştie dacă are vreun suspect în custodie.

În imaginile postate pe reţelele sociale pot fi văzute străzi părăsite, înconjurate cu benzi de marcare de culoare galbenă ale poliţiei şi maşini de poliţie care păzeau zona, precum şi angajaţi ai serviciilor de urgenţă acordând primul ajutor unor victime la locul atacului.

Ziarul LA Times l-a citat pe proprietarul unui restaurant din apropiere care a declarat că oamenii care s-au adăpostit în localul său i-au spus că în zonă se afla un bărbat cu o mitralieră. Potrivit LA Times, Seung Won Choi credea că atacul armat a avut loc la un club de dans.

Alţi martori citaţi de LA Times au declarat că atacul ar fost comis de un bărbat înarmat cu o mitralieră care, odată ce termina un încărcător cu gloanţe, îl arunca şi monta altul, scrie EFE, conform Agerpres. LA Times a mai relatat, potrivit EFE, că în “comunicările interne ale poliţiei s-a făcut referire la câteva decese”.

Festivalul Anului Nou Lunar este un eveniment care durează pe tot parcursul weekendui şi care atrage peste 100.000 de vizitatori. Festivităţile de sâmbătă seară erau programate să se încheie la ora locală 21:00.

Monterey Park are o populaţie de aproximativ 60.000 de persoane şi găzduieşte o comunitate asiatică numeroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *