Atac cibernetic de proporții la Uber: metoda banală folosită de un hacker de numai 18 ani!

Uber este victima unui important atac cibernetic, începând de joi seara, care a determinat compania să scoată offline o bună parte a sistemelor sale informatice, iar hackerul care a pătruns în sistemul informatic al societăţii ar avea doar 18 ani, potrivit The New York Times (NYT). Compania anunţă, într-un mesaj postat pe Twitter, că “răspunde în prezent unui incident de securitate cibernetică” şi că se află în contact cu forţele de ordine.

“Vom publica informaţii suplimentare imediat ce vom avea mai multe”, anunţă Uber. Cotidianul The New York Times, care scrie că a avut acces la capturi de ecran şi documente interne trimise de către experţi în securitate cibernetică, dezvăluie că hackerul care a pătruns în reţeaua informatică a Uber ar avea doar 18 ani. Hackerul spune că a trimis un SMS unui angajat Uber, în care pretindea că este un conducător în domeniul tehnologiei informaţiei al întreprinderii.

El l-a convins pe angajat să-i dea o parolă, care i-a permis să intre în sistemele Uber.

Sistemul de comunicare Slack al Uber a fost scos apoi offline, iar angajaţii au primit un mesaj de la hacker.

În urma acestui atac, angajaţii Uber au primit consemnul de a nu folosi, sub niciun pretext, serviciul de mesagerie internă al întreprinderii.

Hackerul ar fi avut acces şi la sistemul Hacker One, un program de recompense în schimbul vânătorii de bug-uri şi atacuri informatice.

Hacker One a întrerupt accesul la documente interne ale Uber, făcute publice pe platforma sa.

Pentru moment, accesul la aplicaţiile Uber şi Uber Eats nu a fost afectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *