Atacul informatic împotriva TAROM, mai serios decât se credea inițial

Atacul informatic, de luni, asupra TAROM a fost unul de anvergură, iar experții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au lucrat și marți pentru remedierea problemelor aduse de infectarea cu ransomware.

Inițial compania aviatică a anunțat că a avut loc un “incident de securitate izolat”, în urma căruia au fost afectate mai multe fișiere de către un virus de tip ransomware.

“Menționăm că toate cursele au fost operate conform planului de zbor, iar din cauza acestui incident nu au fost afectate operațiunile de zbor sau sistemul de rezervări al companiei”, precizează Tarom într-un comunicat difuzat luni seară.

Potrivit sursei citate, compania este “în legătură permanentă cu autoritățile care gestionează astfel de incidente” și depune totodată “toate eforturile necesare pentru identificarea cauzelor producerii acestui eveniment”.

Conform unor surse, însă, mai este încă afectată gestiunea internă a datelor de la departamentele economic, financiar și contabilitate ale companiei aviatice. În pofida unor zvonuri, TAROM nu a fost atacată și ieri de hackeri. “Nu avem informații referitoare la alt incident în afara celui comunicat de TAROM în cursul zilei de ieri (luni). DNSC nu a fost sesizat cu privire la alte atacuri”, au declarat surse DNSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *