Autoritățile germane au amendat Telegram cu o sumă exorbitantă pentru că a încălcat legea privind infracțiunile motivate de ură

Autoritățile germane au aplicat amenzi în valoare totală de peste 5 milioane de euro serviciului de mesagerie Telegram pentru încălcarea legislației privind comunicațiile.

Oficiul Federal de Justiție (BfJ) a declarat că societatea a încălcat legislația privind rețelele sociale și va trebui să plătească până la 5,125 milioane de euro, informează DPA.

Legea se referă la gestionarea plângerilor utilizatorilor cu privire la infracțiunile motivate de ură și alte conținuturi pedepsibile pe internet, precum și la obligațiile legale și mecanismele pe care companiile trebuie să le aibă pentru a răspunde la acestea.

Biroul federal acuză Telegram că a încălcat obligația de a oferi canale de raportare conforme cu legea în 2020 și 2021.

În plus, Telegram nu a numit un destinatar autorizat în Germania, astfel încât instanțele și autoritățile germane să poată comunica firmei documente obligatorii din punct de vedere juridic.

BfJ a declarat că a încercat de mai multe ori, începând cu aprilie 2021, să trimită o citație scrisă la sediul central al Telegram din Dubai.

“În ciuda asistenței din partea autorităților competente din Emiratele Arabe Unite prin intermediul asistenței juridice reciproce internaționale, acest lucru nu a avut succes”, a declarat biroul.

O firmă de avocatură germană a contactat BfJ în numele Telegram și a comentat scrisorile de audiere, dar, deoarece nu au respins acuzațiile, au fost emise și notificate somații de sancționare pentru Telegram la 10 octombrie 2022.

Ministrul justiției, Marco Buschmann, a declarat: “Furnizorii de servicii de mesagerie și rețele sociale au o responsabilitate specială de a lua măsuri împotriva incitării la ură și violență pe platforme”. Aceasta include obligația de a crea mecanisme pentru ca utilizatorii să poată raporta conținutul cu caracter ofensator, a spus el.

“Nu se pot eluda aceste cerințe legale și această responsabilitate prin încercarea de a fi inaccesibil”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *