Autorităţile sunt în stare de alertă din cauza fenomenelor meteorologice extreme din România

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a solicitat o analiză privitoare la fenomenele meteorologice extreme din România şi la planurile de intervenţii în urma apariţiei unor calamităţi.

Anunţul a fost făcut miercuri, înainte de şedinţa de Guvern.

“Este nevoie ca la nivelul Guvernului, prin ministerele de linie, să asigurăm o activitate coordonată cu autorităţile locale. Vă cer ca în continuare să avem un plan cât se poate de coerent de intervenţie… să reacţionăm oportun… Am avut o discuţie cu ministrul Mediului şi cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbesc doar de ploile abundente care local au provocat inundaţii, vorbesc şi despre efectele secetei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a dezvăluit că o mare parte din ţară este afectă de secetă în diferite stadii. De asemenea, sunt zone lovite de mai multe fenomene extreme, precum averse torenţiale, vijelii, grindină şi caniculă.

Ministrul Mediului a mai anunţat că autorităţile monitorizează în permanenţă rezervele strategice de apă, mai ales că fenomenele extreme vor continua în luna iulie.

“Am făcut apel la un consum raţional al apei potabile”, a precizat ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *