Blackout în România?! Nicolae Ciucă a făcut precizări

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre cât de afectată este România de criza energetică și care sunt șansele să se confrunte cu niște situații limită. Există vreun risc de pene de curent sau chiar un blackout masiv la nivel naţional în această iarnă?

Joi seară, premierul Nicolae Ciucă a declarat că șansele ca România să se confrunte cu o pană de curent totală sunt “foarte, foarte mici”, dar s-au luat măsuri pentru ca, în eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp cât mai scurt.

“Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică.

Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (…) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă”, a declarat liderul PNL.

De asemenea, prim-ministrul a spus că s-au luat măsuri și la nivel național pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea “punctelor vitale”.

Cât despre gazele naturale, acesta a spus că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a asigurat că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *