Buncărul “apocalipsei” de lângă Polul Nord, conceput pentru a preveni dispariția umană

Un buncăr de beton, care se află la marginea lumii locuibile, se află pe un versant acoperit de zăpadă și care deține cheia aprovizionării cu alimente a întregii lumi.

Buncărul de provizii din Svalbard conține semințe pentru peste 1,1 milioane de tipuri de plante, copaci și culturi, în cazul în care speciile ar dispărea sau ar fi distruse de dezastre naturale sau inevitabile.

În cazul în care ar dispărea culturi vitale, am putea să le cultivăm din nou și să prevenim foametea. Un concept sumbru și apocaliptic, dar din ce în ce mai important pe măsură ce planeta vede impactul schimbărilor climatice.

Buncărul, situat pe insulele Svalbard, la aproximativ 500 de mile de Polul Nord, este construit să reziste la toate formele de catastrofe naturale, cum ar fi cutremurele, incendiile și războaiele.

De la roșiile sălbatice din Galapagos până la dovlecii cultivați de triburile nativilor americani, așa-numitul buncăr “apocaliptic” conține semințe pentru aproape toate plantele imaginabile.

Acesta este descris de Crops Trust ca fiind “polița de asigurare supremă pentru aprovizionarea cu alimente a lumii” la urma urmei, dispariția unor plante precum cultura grâului ar fi la fel de ireversibilă ca și anihilarea dinozaurilor și ar însemna că nu am mai putea mânca niciodată pâine. O soartă de neimaginat.

În interiorul camerei blindate care este complet interzisă publicului, semințele sunt păstrate în ambalaje din folie de aluminiu de trei straturi și depozitate în cutii la -18C.

Temperaturile medii sub zero grade, aerul uscat și depărtarea de civilizația generală fac din Svalbard locul perfect pentru acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *