Câinele-parașutist, noua vedetă a Forțelor pentru Operații Speciale Române. Ajutorul lui este neprețuit în misiuni

Ares este noul membru al Batalionul 53 Comando “Smaranda Brăescu” din Bacău și unul dintre primiii câini din România care se antrenează pentru a execută parașutări alături de militari.

Forțele pentru Operații Speciale Române au în premieră o nouă echipă canină multirol, o combinație neobișnuită între adrenalină și blană în armată. Ares, un câine pasionat de aventură, a devenit membru al acestei echipe și și-a demonstrat curajul încă de la primele sale parașutări.

Ares, noul coleg blănos al parașutiștilor, face parte din Batalionul 53 Comando “Smaranda Brăescu” din Bacău și este unul dintre primii câini din România care se antrenează pentru a execută parașutări alături de militari.

“Cu o bucurie debordantă, Ares s-a arătat entuziasmat să sară din avion alături de fiecare coleg în parte și apoi să se arunce în gol”, spun militarii.

În cadrul unui modul pilot desfășurat de Batalionul 53 Comando, Ares a realizat primele sale parașutări, încântându-i pe toți cei prezenți cu curajul și abilitățile sale.

Imaginile surprinse în timpul acestor momente inedite oferă o privire înăuntrul antrenamentelor speciale ale echipei canine parașutiste.

Echipa canină parașutistă are rolul de a sprijini operațiunile militare în zone dificile sau de acces restricționat, precum și de a oferi asistență în situații de căutare și salvare.

“Capacitățile deosebite ale lui Ares, combinate cu antrenamentul riguros al echipei, îi conferă acesteia un avantaj strategic și o nouă dimensiune în misiunile desfășurate de forțele speciale”, mai spun reprezentanții Forțelor pentru Operații Speciale Române.

Câinii parașutiști au fost folosiți cu succes și în Al Doilea Război Mondial.

În timpul pregătirii pentru Ziua Z și lupta împotriva Germaniei naziste, Batalionul 13 de parașutiști al armatei britanice a dezvoltat o nouă armă: câinii parașutiști. Dintre acești eroi neobișnuiți, unul a câștigat chiar o medalie pentru serviciile sale. Brian a fost unul dintre câinii parașutiști. S-a pregătit mult pentru misiunea sa alături de armata britanică. În timpul antrenamentelor a învățat să identifice câmpuri minate; în bătălie, a făcut tot posibilul pentru a-și proteja camarazii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *