Când l-ar mai putea vedea judecătorii la față pe Sorin Oprescu, condamnatul fugar pe care grecii l-au oprit pentru ei

Sorin Oprescu ar putea să apară în fața judecătorilor de la Înalta Curte pe 10 ianuarie 2023, cel mai probabil prin videoconferință, pentru a-și susține recursul în casație pe care l-a formulat împotriva deciziei de condamnare la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.

Judecătorii de la instanța supremă au admis în principiu calea extraordinară de atac formulată prin avocați de Sorin Oprescu – o etapă preliminară a recursului în casație care arată că judecătorii au examinat motivele contestației și au decis că demersul este legal întocmit.

Astfel, instanța a fixat primul termen pentru data de 10 ianuarie 2023.

Tot în această etapă preliminară judecătorii au considerat, însă, că nu sunt motive întemeiate pentru a suspenda executarea pedepselor pronunțate definitiv în dosar. Dacă ar fi făcut-o, atunci Sorin Oprescu ar fi fost liber să se întoarcă din Grecia.

Sunt șanse mici spre nule ca statul român să obțină repatrierea celor a căror extrădare a fost refuzată de instanțele din țările partenere.

În afară de Oprescu și oamenii lui, în aceeași situație se află și Alina Bica, Șerban Pop, Dragoș Săvulescu sau Daniel Dragomir, toți patru fiind rezidenți în Italia.

Prin aceeași decizie, judecătorii au respins solicitarea iubitei lui Sorin Oprescu, Elena Nica, de a fi ridicată măsura confiscării extinse instituită și asupra bunurilor ei pe care le deține împreună cu Sorin Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *