Captură de aproape 4 tone de tutun la Constanţa. Marfa, ascunsă după cutii de ardei

Poliţiştii de frontieră din Constanţa au descoperit aproape 4 tone de tutun ascunse într-un camion, în spatele unor cutii cu ardei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat joi, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă şi Constanţa, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului cu produse accizabile.

Aceştia au oprit pentru control un autocamion condus de un cetăţean român de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o firmă din judeţul Călăraşi.

În urma verificărilor, printre încărcătura specificată în documente, au fost descoperiţi mai mulţi baloţi cu frunze uscate de tutun, ambalaţi în saci negri de plastic. S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă nişte cutii cu ardei capia, şi 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun. Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *