Captură uriașă în Portul Constanța: marfa se afla în două containere venite din China

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, 5.275 de ceasuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 7,8 milioane de euro.

Joi, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China, informează Mediafax.

În urma verificărilor au fost găsite 5.275 de ceasuri de diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *