Ce se mai fură în lume: un urs împăiat, de 3,6 metri şi 225 de kilograme, a dispărut de pe soclul său din Canada

Un urs împăiat de mari dimensiuni a dispărut din locul în care era expus. Incidentul s-a produs într-o staţiune din Canada. Poliţiştii au început o anchetă şi caută ursul care 3,6 metri şi 225 de kilograme.

Furtul a avut loc în staţiunea Lily Lake de lângă Edmonton, anunţă BBC. Administratorii staţiunii au anunţat dispariţia la Poliţie. Se pare că ursul împăiat a dispărut într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute de la începutul lunii ianuarie.

Reprezentanţii staţiunii mai spun că anul trecut au dispărut şi doi ratoni împăiaţi.

Costul celor trei animale împăiate este de aproximativ 35.000 dolari canadieni (26.000 de dolari americani), a transmis Poliţia Regală Canadiană Montană. Nu este clar dacă furturile au legătură. Poliţiştii au cerut ajutorul populaţiei.

O angajată a staţiunii a declarat pentru The Globe and Mail că staţiunea are în permanenţă patrule de securitate. Totuşi, în acea noapte, patrulele au fost retrase de pe străzi din cauza frigului.

Se pare că hoţii au tăiat cablurile care îl fixau pe urs şi l-au tras afară, unde aştepta un vehicul. “Cu siguranţă a fost planificat”, a fost concluzia angajatei.

Reprezentanţii staţiunii vor monitoriza internetul pentru a afla dacă sunt persoane care se laudă cu furtul inedit sau care vor să vândă ursul împăiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *