Cea mai mare instalaţie de stocare a energiei din Europa a fost inaugurată în Marea Britanie

Cea mai mare instalaţie de baterii din Europa a fost inaugurată în East Yorkshire, oferind energie de rezervă din surse de energie regenerabilă pentru până la 300.000 de locuinţe.

Sistemul, operat de Harmony Energy, utilizează software-ul AI al Tesla pentru a configura furnizarea de energie în funcţie de cererile reţelei.

“Sistemele de stocare a energiei în baterii oferă capacitatea de a stabiliza şi echilibra fluxul de energie electrică din surse regenerabile şi de a se asigura că aceasta este utilizată mai eficient”, a precizat Harmony Energy pe site-ul său.

“Ele reprezintă cheia unui sistem energetic flexibil care poate răspunde instantaneu la schimbările în ceea ce priveşte cererea şi oferta”.

Instalaţia are o capacitate de 196MWh, ceea ce îi permite să alimenteze până la 300.000 de locuinţe timp de două ore.

Luna trecută, autoritatea britanică de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a avertizat că există un “risc semnificativ” de penurie de gaze ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Yahoo .

Aproximativ jumătate din energia electrică din Marea Britanie este generată de centrale electrice pe bază de gaz, ceea ce înseamnă că ţara riscă să intre într-o “urgenţă de aprovizionare cu gaz”.

Împingerea deschiderii mai devreme ar putea contribui la satisfacerea cererii crescute de energie în lunile mai reci.

“Finalizarea şi punerea sub tensiune a proiectului Pillswood, cel mai mare de acest tip din Europa după capacitatea energetică, reprezintă o etapă importantă pentru Harmony Energy Income Trust, fiind primul din cele şase proiecte similare pe care trustul intenţionează să le realizeze în anul următor”, a declarat Peter Kavanagh, directorul Harmony Energy.

“Toate părţile interesate au recunoscut importanţa realizării punerii sub tensiune a acestui proiect înainte de iarnă şi dorim să mulţumim Tesla, G2 Energy şi Northern Powergrid pentru eforturile depuse în realizarea proiectului înainte de termen, în ciuda unui mediu geopolitic şi a unui lanţ de aprovizionare global foarte dificil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *