Cel mai bogat ucrainean investește în România. Suma uriașă pe care o pune la bătaie

Cel mai bogat ucrainean, oligarhul Rinat Ahmetov, va investi o sumă considerabilă într-un proiect de energie renegenerabilă, lângă Cluj. DTEK Renewables International, companie deţinută de Ahmetov, a devenit partenerul Finas Group, companie clujeană care operează şi pe piaţa de energie verde, intenţia celor două entităţi fiind de a dezvolta pe termen mediu proiecte regenerabile de 150 de miloane de euro.

Potrivit sursei citate, Finas Group este activă în zona de agricultură şi HoReCa prin Crama La Salina şi restaurantul-pensiune Sarea-n bucate, imobiliare şi energie.

Cele două companii au început colaborarea la sfârşitul anului trecut printr-un proiect comun la Ruginoasa (judeţul Iaşi).

Este vorba despre un parc eolian de 60 MW, pe o suprafaţă de 25 de hectare. Investiţia, care se ridică la 90 de milioane de euro, potrivit oficialilor Finas, se află în acest moment în stadiul de proiectare şi de licitaţii echipamente și va fi finalizată în 2024.

Totodată, Ahmetov, alături de compania clujeană, dezvoltă și un proiect la Glodeni, în județul Mureș. Este vorba despre un proiect de energie solară de 65 MW, care este estimat la 60 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *