China are spioni până și în Rusia: un fizician a fost condamnat pentru înaltă trădare. Fura secrete tehnologice pentru Beijing

Tribunalul Regional Tomsk l-a găsit vinovat de înaltă trădare pe fizicianul rus Aleksandr Lukanin (conform Articoluli 275 din Codul Penal), a declarat Serviciul de presă al instanței, pentru Interfax.

Lukanin a fost reținut în toamna anului 2020 și arestat la începutul lunii octombrie ca inculpat într-un caz de înaltă trădare. O sursă bine informată a declarat pentru Interfax că omul de știință este acuzat că a încercat să transfere ilegal tehnologie rusă într-una dintre țările străine. Potrivit unor informaţii, este vorba despre China.

Familia lui Lukanin a anunţat că acesta a fost plasat în arest pe 30 septembrie 2020. Ulterior, nici rudele, nici avocații, nici mass-media nu au mai putut afla unde se află timp de câteva zile.

Ulterior, membrii Comisiei publice de monitorizare din Moscova l-au descoperit în centrul de arest preventiv Lefortovo din capitală. Tribunalul Regional Tomsk a început să examineze cazul Lukanin pe 13 iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *