Comunitatea Elenă Elpis Constanta, prin vocea președintelui acesteia, Anton-Traian Antoniadis, ne-a transmis următorul comunicat de presă:

“Comunitatea Dobrogeană se mobilizează pentru a ajuta oamenii greu încercați din zonele afectate de teribilele cutremure din Turcia.

Comunitățile dobrogene, greci, bulgari, ruși-lipoveni, albanezi, romi, armeni, turci, aromâni împreună cu Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură Constanța, Discover Dobrogea, Gregor Advertising, Gregor Safety, JKL Garage, Kaufland România, persoane private și personalități din lumea artei iar bineînțeles comunitatea portuară ce nu are cum să nu fie alături prin Romanian Ports Development, FAST Freight, DTS Logistic Services, MLH Shipping, Silk Route Shipping, Rotrac S.A., Black Sea Services, UMEX S.A., Green Seas Ltd, sunt doar primii ce si-au anunțat participarea dar cunoscând spiritul și caritatea de care dau dovadă suntem siguri că vor fi cu mult mai mulți.
Astfel, lansăm o amplă acțiune de strângere de ajutoare ce vor fi trimise în regiunea de sud a Turciei.
Gândurile noastre se îndreaptă către toți acești oameni. Vedem durere, disperare, deznădejde. O tragedie greu de îndurat și la care nu putem privi nepăsători. Semenii noștri au nevoie de ajutor și stă în puterea noastră, a tuturor, să fim oameni, să fim solidari.

Dobrogea, acest colț al patriei unde de-a lungul vremii toți cei ce au trăit și trăiesc coabitează în pace și armonie, dobrogeni, NOI, cei ce știm că apropierea umană este singurul lucru de real folos, ne rugăm pentru miracole dar și pentru sufletele celor care și-au pierdut viața, pentru familiile lor și vrem să fim alături de supraviețuitorii ce în aceste momente sunt greu încercați.
Nu putem sta nepăsători asistând la această tragedie și am decis ca din puținul fiecăruia să dăruim cele de care este nevoie.

Am luat legătura cu asociațiile umanitare ce acționează în zonă întrebând despre cele de trebuință, urgență iar răspunsul a fost emoționant aflând că pregătesc zilnic 2.500-3.000 de porții masă caldă.

Problema stringentă este că toți acești oameni ce și-au pierdut aproape tot ce au avut in afară de viață și voință mănâncă, dorm sub cerul liber iar rugămintea a fost ca ajutorul să fie constituit din corturi și aeroterme pentru încălzit.

Drept pentru care am inițiat această acțiune umanitară de strângere de fonduri pentru achiziționarea bunurilor descrise mai sus ce vor fi livrate personal de către noi direct în zona afectată.
Cei ce vor să doneze, oricât de puțin sau mult o pot face în contul special deschis în perioada 10 martie – 30 martie 2023.

Detaliile contului sunt :
VISTA BANK CONSTANȚA
Comunitatea Elenă Elpis Constanta
Cont iban RO30EGNA1010000001334565
Petru acțiunea: NOI, DOBROGENII, ALĂTURI ÎNTOTDEAUNA DE CEI ÎN SUFERINȚĂ

După încheierea acțiunii, vor fi făcute publice toate detaliile (în măsura respectării legii, a codului privind prelucrarea datelor cu caracter personal și dorinței fiecăruia din donatori), sume colectate, facturi și recepție finală la destinație.

Vă mulțumim în avans tururor celor cu suflet ce veniți alături.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *