Condamnat cu executare, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene e plecat din țară de o săptămână

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat vineri, 10 martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare. Acesta nu va ajunge însă prea curând în spatele gratiilor, având în vedere că nu se află în țară.
Potrivit unor surse judiciare, Arsene a ieșit din țară în urmă cu o săptămână și nu s-a mai întors. Președintele CJ Neamț s-ar afla în Italia, unde deține o firmă împreună cu un prieten.

În cazul în care Ionel Arsene nu se va întoarce în țară din proprie inițiativă, autoritățile române vor formula o cerere de predare în baza unui mandat european. Astfel de proceduri sunt deja în curs și față de alte persoane condamnare, instanțele din Italia refuzând să aprobe predarea.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel Brașov. Cum pedeapsa aplicată este mai mare de 3 ani, ea urmează să fie executată. Instanța a dispus și confiscarea sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis “Pinalti”. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l “anihila” pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă.

În prima instanță, la 8 aprilie 2022, Ionel Arsene fusese condamnat la 8 ani şi 4 luni de detenţie efectivă pentru corupţie de către Tribunalul Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *