Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă s-a confruntat cu un intrus la domiciliu. Secret Service investighează cum a intrat bărbatul în locuinţa lui Jake Sullivan fără a fi depistat de echipa de protecţie

Secret Service, agenţia din SUA care se ocupă de protecţia demnitarilor, investighează cum a reuşit un bărbat să intre în locuinţa consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, în toiul nopţii, fără a fi detectat de agenţii care îi păzeau casa, au declarat pentru The Washington Post trei oficiali guvernamentali americani.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două săptămâni. Bărbatul necunoscut a intrat în locuinţa lui Jake Sullivan în jurul orei 3:00, într-o noapte de la sfârşitul lunii aprilie, iar Sullivan l-a înfruntat pe individ, cerându-i să plece, au declarat două dintre persoanele informate cu privire la acest incident. Nu au existat semne de intrare prin efracţie în locuinţă, potrivit uneia dintre aceste persoane.

Sullivan are alocată o echipă a Serviciului Secret care îl păzeşte 24 de ore din 24. Dar agenţii staţionaţi în faţa casei nu şi-au dat seama că un intrus a pătruns în locuinţa situată în cartierul West End din Washington, până când bărbatul nu a plecat deja, iar Sullivan a ieşit afară pentru a-i alerta pe agenţi, au relatat cele două surse.

Intrusul părea să fie în stare de ebrietate şi confuz în legătură cu locul în care se află, potrivit persoanelor informate despre incident. Nu există nicio dovadă că persoana îl cunoştea pe Sullivan sau că ar fi căutat să-i facă rău, au spus acestea.

Într-o declaraţie, Secret Service a confirmat că a lansat o anchetă privind incidentul şi modul în care intrusul a reuşit să intre în casa lui Sullivan fără să fie detectat. Agenţia a precizat că tratează breşa de securitate ca pe o problemă de îngrijorare semnificativă.

Secret Service s-a confruntat în ultimul deceniu cu dificultăţi în a ţine pasul cu lista tot mai mare a persoanelor pe care trebuie să le protejeze, în parte pentru că bugetul său anual nu a ţinut pasul cu această responsabilitate suplimentară.

Înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, serviciul asigura protecţia a 18 persoane, inclusiv a preşedintelui şi a vicepreşedintelui. Acest număr a început să crească pe măsură ce America s-a concentrat mai mult asupra ameninţărilor teroriste, iar la începutul administraţiei Biden, serviciul asigura protecţie pentru 27 de persoane, inclusiv pentru nepoţii preşedintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *