Consumul de droguri în rândul tinerilor , o problemă de securitate națională!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a urnătoarei şedinţe CSAT.

Iohannis participă, alături de ministrul Educaţiei Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala gimnazială 162 din Capitală,

“Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.
Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.
Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele.

Preşedintele a declarat că avem în sfârşit legi ale educaţiei moderne care transpun în practică viziunea proiectului “România Educată”, remarcând că o Românie competitivă se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor şi studenţilor.

“Sunteţi primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ care urmăreşte obiective îndrăzneţe”, le-a transmis el elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *