Contract semnat pentru extragerea a 400 de şacali din Delta Dunării în 2023

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunţat marţi că a fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a şacalilor din Delta Dunării.

“Urmare a informărilor înaintate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situaţia actuală a şacalilor din cuprinsul Rezervaţiei, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023”, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Conform acesteia, a fost semnat deja Contractul privind îndepărtarea/recoltarea controlată de şacali din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Tulcea.

“Având în vedere plângerile populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităţilor cât şi în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crişan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe”, mai transmit administratorii.

Aceştia anunţă că extracţia de şacali se va face conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea UAT-urilor unde se va efectua acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte. Pot participa şi vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *