Coreea de Nord a anunţat eşecul lansării unui satelit spion

Coreea de Nord a anunţat joi că a doua încercare în trei luni de a plasa pe orbită un satelit spion a eşuat şi a promis că un nou test va fi efectuat în octombrie, relatează AFP.

Kim Jong Un a testat o nouă armă în timpul unei vizite la o importantă fabrică de muniții

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene ACTC, această “a doua lansare a satelitului de recunoaştere Malligyong-1 la bordul rachetei de transport de tip nou Chollima-1” a avut loc în dimineaţa zilei de 24 august în Sohae, provincia Phyongan din nord.

“Fazele unu şi doi ale zborului rachetei au fost normale, dar lansarea a eşuat din cauza unei erori în sistemul de acţionare de urgenţă în timpul celei de-a treia etape de zbor”, a indicat ACTC.

Potrivit agenţiei, “cauza accidentului nu este o problemă majoră” şi Phenianul va efectua o a treia lansare în octombrie, după ce va lua măsuri de corectare.

Premierul japonez Fumio Kishida a anunţat pentru prima dată pe platforma X (fostă Twitter) că Phenianul a lansat”o presupusă rachetă balistică”, ce a intrat în spaţiul aerian japonez, în apropiere de arhipelagul Okinawa.

Potrivit Statului Major Interarme din Coreea de Sud, dispozitivul a fost lansat în jurul orei 03:50 (18:50 GMT miercuri) spre sud şi “a traversat spaţiul aerian internaţional” deasupra Mării Galbene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *