Coreea de Nord spune “adio” măștii de protecție, după “victoria zdrobitoare” contra Covid

Coreea de Nord a ridicat măsura de purtare obligatorie a măştii de protecţie în aproape toate locurile, împreună cu alte restricţii, a declarat sâmbătă agenţia de presă de stat, la câteva zile după ce liderul său, Kim Jong Un, a declarat “victorie zdrobitoare” asupra Covid-19.

“Măsura de obligare a purtării măştii a fost ridicată în toate locurile, cu excepţia zonelor de linie a frontului, a oraşelor şi localităţilor de graniţă”, a precizat agenţia de presă KNCA, citată de AFP.

Măsurile de distanţare socială au fost, de asemenea, ridicate în toate regiunile, cu excepţia teritoriilor de graniţă, a adăugat KCNA. Anunţul a venit după ce Phenianul a acuzat săptămâna aceasta Seulul că a provocat focarul de Covid-19 în ţară şi a ameninţat că va “eradica” autorităţile sud-coreene, dacă este necesar.

Regimul, însă, recomandă purtarea unei măşti pentru persoanele cu simptome şi le cere nord-coreenilor să “rămînă atenţi” la orice “lucru anormal” – părând să se refere la baloanele trimise din Sud.

În ciuda unei interdicţii impuse în 2021, activiştii sud-coreeni continuă să trimită baloane care conţin pliante şi bancnote, stârnind proteste din partea Phenianului. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat Seulul că este sursa epidemiei în ţara ei, virusul intrând, potrivit Phenianului, prin materialul de propagandă trimis din Sud.

Denunţând o “crimă împotriva umanităţii”, sora şi consilierul lui Kim Jong Un a ameninţat Seulul cu “represali puternice”.

Coreea de Nord a înregistrat aproape 4,8 milioane de “cazuri de febră”, aşa cum se numeşte numărul de infecţii, de la sfârşitul lunii aprilie, cu doar 74 de decese conform KCNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *