Criza de ceapă din Filipine dă naștere la momente hilare

Doi tineri provenind din două familii înstărite din Filipine și-au dorit ca nunta lor să fie un moment aparte. Mireasa a decis să poarte în loc de tradiționalul buchet de mireasă o legătură generoasă de ceapă roșie. Inclusiv domnișoarele de onoare au avut buchete din ceapă. Leguma este extrem de scumpă în Filipine și a devenit imposibil de procurat de oamenii de rând.

Mireasa April Lyka Nobis și-a uimit familia și oaspeții când a intrat în biserică ținând un mănunchi de ceapă ca buchet. Ea și soțul ei Erwin Vogel Nobis au decis să facă ziua nunții lor deosebit de specială, folosind ceapă în loc de florile obișnuite. “Cred că este practic să folosești ceapa”, a spus Nobis pentru The Philippine Star.

Buchetul miresei a avut aproximativ 4 kilograme de ceapă. Domnișoarele de onoare au avut de asemenea buchete din ceapa, iar leguma a fost folosită și ca accesorii la rochii.

Prețul cepei a crescut atât de mult încât a devenit valoroasă ca aurul, scrie The Guardian. Restaurantele au scos leguma din meniuri, iar oficialii i-au avertizat pe călători să nu importe fără permisiune specială. De asemenea autoritățile au confiscat în ultimele luni ceapă de până la 11 milioane de dolari americani, mai notează The Guardian. Legumele au reprezentat 30% din produsele agricole de contrabandă.

Un kilogram de ceapă galbenă costa la finalul lui decembrie, 13 dolari americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *