Criză economică sau promisiune electorală? Mexicul şi-a vândut avionul prezidenţial

Avionul prezidenţial din Mexic a fost vândut guvernului din Tadjikistan pentru suma de 92 de milioane de dolari. Aparatul a ajuns luni la noii săi proprietari, potrivit BBC.

Avionul de lux nu era folosit de mexicani. Preşedintele mexican López Obrador a făcut din vânzarea avionului Boeing 787 Dreamliner una dintre promisiunile sale de campanie, numindu-l un “simbol al exceselor guvernelor anterioare”. Demersurile au început în urmă cu patru ani, dar toate încercările au eşuat.

Avionul a fost cumpărat în 2012 de preşedintele mexican Felipe Calderón pentru suma de 218 milioane de dolari. A fost folosit apoi de următorul preşedinte Enrique Peña Nieto. Actualul preşedinte López Obrador a promis că nu va pune niciodată piciorul în avion şi a folosit zboruri comerciale de când a preluat funcţia.

Avionul a decolat din California, unde fusese depozitat, şi a ajuns în capitala Tadjikistanului, Duşanbe, luni dimineaţa. Aparatul de zbor are un interior luxos, inclusiv un dormitor prezidenţial şi finisaje din marmură şi mahon. Avionul a fost modificat pentru a transporta doar 80 de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *