Criză politică la Chișinău. Premierul Republicii Moldova a demisionat din funcție

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a anunțat demisia din funcție. Decizia vine după o ședință tensionată, care a avut loc la Președinția Republicii Moldova.

“În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, am progresat, iar asta a fost recunoscut la nivel înalt. Oamenii din țara noastră merită să se bucure de toate beneficiile integrării în UE.

Dacă Guvernul ar fi avut acasă o susținere la fel de mare ca în Uniunea Europeană am fi avut rezultate și mai bune.

După un an și jumătate în fruntea acestui Guvern a venit timpul să îmi anunț demisia din această funcție.”, a spus Natalia Gavrilița.

“Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a mai declarat Gavrilița.

Președinta Maia Sandu a anunțat la scurt timp că a luat act de demisie și că va avea consultări cu partidele parlamentare, după care va desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru.

“Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment”, a afirmat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *