CSM Constanţa, despre ancheta DNA care îl vizează pe directorul clubului: Clubul a avut responsabilitatea de a primi fondurile pentru finanţarea evenimentului sportiv şi le-a virat către Federaţia Română de Yachting

Clubul Sportiv Municipal Constanţa a reacţionat în urma anchetei DNA care îl vizează pe directorul clubului, Andrei Talpeş, vizând organizarea unui eveniment sportiv şi a explicat că a primit fondurile pentru finanţarea competiţiei de la Consiliul Local Municipal Constanţa şi le-a virat Federaţiei Române de Yachting, menţionând că sarcinile care îi reveneau au fost îndeplinite.

CSM Constanţa a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în 13 iulie, a luat cunoştinţă de investigaţiile derulate de organele judiciare privind finanţarea UIM XCAT World Championship Constanţa 2023.

“Evenimentul sportiv a prezentat publicului cele mai rapide ambarcaţiuni de tip catamaran din lume, capabile să atingă o viteză de 200 km/h şi s-a bucurat de un real succes, fiind mediatizat nu doar de către majoritatea posturilor de televiziune din România, dar şi de diverse trusturi media internaţionale. Clubul Sportiv Municipal Constanţa a răspuns prompt, tot în data de 13 iulie 2023, punând la dispoziţia organelor judiciare toate documentele solicitate şi vasta corespondenţă purtată în scris cu Federaţia Română de Yachting”, a explicat CSM Constanţa.

Clubul Sportiv Municipal Constanţa a precizat că finanţarea evenimentului a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 162/2023 şi a fost realizată în baza unui contract, aprobat prin aceeaşi hotărâre.

“Contractul a fost încheiat între Municipiul Constanţa şi Clubul Sportiv Municipal Constanţa, pe de o parte, respectiv Federaţia Română de Yachting şi partenerii internaţionali ai acesteia, Federaţia Internaţională de Powerboating (Union Internationale Motonautique, U.I.M.), respectiv U.I.M. Events S.A.R.L. (companie în legături indisolubile cu federaţia internaţională, ce deţinea drepturile sportive şi comerciale a claselor competiţiei cuprinse între 3-6 litri). Potrivit contractului, C.S.M. Constanţa a avut responsabilitatea de a primi fondurile aferente finanţării de la bugetul Municipiului Constanţa şi a le vira către Federaţia Română de Yachting, precum şi de a pune la dispoziţie spaţiile necesare pentru organizarea evenimentului. Aceste sarcini au fost îndeplinite în totalitate. Pe de altă parte, Federaţia Română de Yachting a avut obligaţia asumată contractual de a suporta toate cheltuielile de organizare a acestui eveniment”, a menţionat sursa citată.

CSM Constanţa a explicat că alte aspecte legate de temeinica motivare a legalităţii tuturor acţiunilor întreprinse de club şi de conducerea acestuia vor fi efectuate în faţa organelor judiciare, deoarece caracterul nepublic al fazei procesuale actuale pune clubul în imposibilitatea de a le detalia la acest moment.

“Ne manifestăm încrederea că, odată cu consultarea întregii documentaţii deja pusă la dispoziţia organelor judiciare, va fi confirmată legalitatea acţiunilor C.S.M. Constanţa precum şi a finanţării acestui eveniment, organizat într-un cadru de deplină legalitate, asemenea altor ipostaze a finanţării altor federaţii sportive naţionale efectuate pe întreg teritoriul ţării. Astfel, scopul suprem al Codului de procedură penală, ca nicio persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală, urmează să fie împlinit”, a mai arătat CSM Constanţa.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, directorul CSM Constanţa, Andrei Talpeş, şi un director din Primăria Constanţa sunt urmăriţi penal de DNA pentru organizarea acestui eveniment sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *