Cum arată planul de economisire a energiei la gigantul german E.ON

Grupul german E.ON, care are pe piaţa din România un business de peste un mld. euro, anunţă măsuri drastice pentru clădirile din Germania în scopul reducerii consumului de energie cu cel puţin 20%.

Germania este una dintre cele mai lovite economii de criza gazului rusesc şi de explozia facturilor la energie, o eventuală intrare în recesiune a celei mai mari economii europene putând declanşa efecte semnificative asupra altor state.

“În această iarnă, fiecare kilowatt-oră contează pentru a reduce consumul de electricitate şi gaz. Prin urmare, în toate locaţiile din Germania, E.ON va reduce consumul de energie al propriilor clădiri cu cel puţin 20 la sută, în medie”, a anunţat luni grupul german.

Luminile neesenţiale se sting, iar siglele de pe clădiri rămân neaprinse noaptea.

“Temperatura din încăperi va fi redusă la 19 grade C şi apa caldă va fi oprită oriunde este posibil. O măsură deosebit de eficientă este închiderea integrală a unor sectoare din clădiri şi încălzirea lor minimă, astfel încât infrastructura să nu fie deteriorată. Prin urmare, personalul din diferite departamente s-a mutat deja în spaţii comune, la începutul lunii octombrie, sau o va face în curând. Aceste măsuri sunt valabile până la mijlocul lunii aprilie şi sunt menite să realizeze o economie de energie de 25 la sută la sediul companiei din Essen, de exemplu”.

Şi pe plan local multe companii au început să lucreze la planuri de economisire a energiei. De exemplu, pe partea de retail, mari lanţuri au anunţat reducerea orelor de funcţionare. Este şi cazul germanilor de la Lidl.

Astfel, compania a anunţat recent deschiderea magazinelor mai târziu şi închiderea acestora mai devreme. În unele clădiri de birouri, de exemplu, nu se mai încălzeşte sau răceşte aerul, intenţia fiind de a menţine o temperatură constantă de circa 23 de grade, indiferent de anotimp. Climatizarea parcărilor se taie de pe listă. Pe zona de industrie, companii precum Chimcomplex au anunţat deja comasarea unor secţii, redimensionarea producţiei, cu impact direct însă asupra numărului de salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *