Cutremur politico-judiciar la Primăria Capitalei

Reclamațiile vizând presupusele ilegalități săvârșite de Nicușor Dan au adus ieri anchetatoriii DNA la Primăria Capitalei.

Toate acestea în contextul evidentei pierderi de formă a actualului edil, criticat până și de cei mai temperați lideri liberali, precum europarlamentarul Cristian Bușoi, care l-a calificat recent drept mincinos, în așteptarea evaluării pregătite și anunțate de liderul din Modrogan, Nicolae Ciucă, după ce și ministrul Justiției se debarasase public de povara politică numită Nicușor Dan.

Pe scurt, în circa două săptămâni, fondatorul USR și șeful municipalității trebuie să răspundă unui sever rechizitoriu politic și edilitar întocmit de PNL. Asta în contextul în care și cei mai populari edil ai Bucureștiului, primarii sectoarelor 4 și 5, respectiv Daniel Băluță și Cristian Popescu Piedone, au lansat atacuri severe la adresa sa, primul acuzându-l de ipocrizie și asumarea necuvenită a unor rezultate, iar al doilea că pune în pericol viețile bucureștenilor.

Ei bine, se pare că, pe lângă șomajul generat de blocajul pieței construcțiilor, toate probleme politice ar fi nimic prin comparație cu anchetele penale declanșate de constatarea incompatibilității de către ANI, de falsurile reclamate de fostul arhitect-șef, sau de acuzațiile de șantaj pentru plecarea unor funcționari, conform relatărilor media de ieri.

În acest tablou, surse politice susțin că, după 3 ani ani în care nu a fost deranjat de nimeni, se anunță nori negri pentru Nicușor Dan și susținătorii săi.

Asta pentru că, dacă atacurile pe teme de incompetență nu ar fi mișcat pe radicalii săi susținători, subiectul integrității este unul mult mai sensibil. Și cum analizele sociologice indică o erodare a principalilor săi doi aliați din Capitală (USR și PMP, Forța Dreptei înregistrându-se sub marja de eroare), calculele electorale se complică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *