Dacă Bulgaria nu va adopta la timp două legi, ar putea fi separată de România privind Schengen

Bulgaria ar putea face parte din Schengen în toamnă. Acest lucru a fost declarat de ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Milkov, într-un interviu special pentru BTA. Potrivit spuselor sale, pentru ca acest lucru să se întâmple, parlamentul trebuie să adopte în timp util două legi – Legea privind răspunderea procurorului-general și Legea privind reforma Comisiei Anticorupție.

“Aceasta este condiția necesară pentru ca Bulgaria să devină în prezent membră a spațiului fără frontiere. Dacă o îndeplinește, va fi acceptată împreună cu România”, a subliniat șeful diplomației bulgare. Totuși, el s-a grăbit să adauge că dacă Bulgaria întârzie din nou, există un risc real de a fi separată de România.

Ministrul Milkov a participat, joi, la prima Conferință privind securitatea în regiunea Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea, care a avut loc la București.

“Acesta este un instrument serios care servește la canalizarea politicilor, la pregătirea lor în avans, astfel încât să fie luate în considerare de guverne. Bulgaria participă activ la această platformă pentru că aceasta, pe lângă faptul că permite schimbul de idei, este și un mijloc puternic de susținere a Ucrainei”, a comentat ministrul bulgar de externe pentru Agenția bulgară BTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *