‘Decapitări’ masive în armata maghiară: sute de generali și colonei au fost concediați; se pare că erau pro-NATO

Ministrul ungar al Apărării a concediat sute de ofițeri militari de rang înalt, informează presa maghiară. Persoanele în cauză au la dispoziție două luni pentru a pleca și vor primi 70% din salariile actuale ca indemnizație de tip pensie, chiar dacă vor continua să lucreze. Ministrul spune că această măsură a servit la întinerirea și modernizarea armatei.

Decizia vine în urma unui decret guvernamental care permite ofițerilor să se pensioneze după 25 de ani de serviciu. Se pare că, în cele mai multe cazuri, ministrul și ministerul decid în locul ofițerilor, relatează presa de la Budapesta.

Pe de altă parte, opoziția consideră că Guvernul Viktor Orban a concediat ofițeri cu orientări și simpatii pro-NATO.

Între timp, fostul secretar al apărării și deputat al Coaliției Democratice, Ágnes Vadai, a numărat joi aproximativ 170 de ofițeri. Ea a adăugat că ofițerii concediați erau pro-NATO. Pe baza informațiilor pe care le-a obținut de la minister, numărul final poate ajunge la o mie, scrie presa maghiară. Loialitatea politică va fi factorul decisiv în cadrul Forțelor de Apărare maghiare, a subliniat ea. Ministerul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *