Decizie cu dedicație! Vasile Dîncu nu scapă de audierile din Camera Deputaților la fel de ușor ca de remaniere

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca dezbaterea “Ora Guvernului” din plenul de luni la care a fost invitat să participe ministrul Apărării Naţionale Vasile Dîncu să fie reprogramată pentru lunea viitoare, deoarece demnitarul pleacă într-o vizită oficială în Georgia. USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica pentru a explica “gafele” făcute prin care, susţine USR, amplifică propaganda rusească şi aduce prejudicii României în relaţia cu partenerii UE şi NATO, scrie News.ro.

“În conformitate cu prevederile art. 208, alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, grupul parlamentar USR solicită participarea domnului Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, în vederea susţinerii dezbaterii politice organizate la Ora Guvernului din data de 17 octombrie 2022, cu tema: «Prin gafe repetate şi amplificarea propagandei ruseşti, ministrul Apărării creează prejudicii României în relaţia cu partenerii UE şi NATO»”, arată documentul aprobat de către conducerea Camerei.

“Nu este prima dată când ministrul Apărării îşi dovedeşte din plin incompetenţa, dar ultimele declaraţii, potrivit cărora NATO şi SUA trebuie să negocieze cu Rusia, pentru că politicienii ucraineni nu-şi pot asuma pierderi de teritorii, le întrec pe toate. Înţelegem că PSD – asemenea celorlalte partide din vechea clasă politică – este plin de trompete ruseşti, dar este inacceptabil ca ministrul român al Apărării să manifeste public poziţii disonante cu partenerii europeni şi internaţionali. Îl aşteptăm pe domnul Dîncu să explice în Parlament de ce îmbrăţişează tot mai des retorica Kremlinului, cum îi aşteptăm şi pe domnii Ciucă şi Ciolacu să ia atitudine faţă de prestaţia tot mai lamentabilă a ministrului Vasile Dîncu”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a fost, luni la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre afirmaţiile sale privind negocierile de pace în Ucraina.

Şeful Executivului anunţa, la Mioveni, că va avea o discuţie cu ministrul despre afirmaţiile sale controversate pe această temă care, spunea şeful Executivului, nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a confirmat întâlnirea de luni de la Palatul Victoria. El a explicat că temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat reuniunea miniştrilor apărării din NATO de la Bruxelles şi calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *