Deși prețul carburanților crește în toată lumea, benzina din SUA este mai ieftină decât era înainte de războiul din Ucraina

Preţurile la pompă continuă să scadă, coborând preţul mediu al benzinei sub nivelul în care se afla în perioada de dinainte de 24 februarie 2022. Un galon de benzină obişnuită costă acum 3,47 dolari la nivel naţional. Această valoare este sub media de 3,54 dolari din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Preţul a scăzut cu aproximativ 12 cenţi în ultima săptămână şi cu 29 de cenţi în ultima lună.

Este pentru prima dată din februarie când media naţională a preţului la benzină a scăzut sub 3,50 dolari pe galon. Preţul benzinei a urcat în ianuarie şi februarie deoarece investitorii erau îngrijoraţi de întreruperile cauzate de invazia rusă în Ucraina.

O serie de factori au dus la scăderea preţurilor la benzină. Temerile legate de o potenţială recesiune şi îngrijorările legate de restricţiile pandemice din China au afectat preţurile energiei. Alţi factori includ întreruperi mai puţine decât se aşteptau în ceea ce priveşte fluxurile de petrol din Rusia şi eliberarea record de petrol de către administraţia Biden din rezervele de urgenţă.

Deşi preţurile la gaze sunt încă relativ ridicate pentru această perioadă a anului, acestea au inversat complet şi creşterea bruscă provocată de războiul din Ucraina. Au fost emise semnale de alarmă privind inflaţia în întreaga lume. Media naţională a scăzut acum cu 1,55 dolari de când a atins un nivel record de 5,02 dolari pe galon în luna iunie a anului trecut.

Privind în viitor, unii analişti economici prevăd că preţurile la benzină vor continua să scadă, deşi rămâne incertitudinea cu privire la direcţia în care se va îndrepta preţul petrolului din cauza problemelor legate de politica OPEC şi a restricţiilor pandemice din China.

Andy Lipow, preşedintele firmei de consultanţă Lipow Oil Associates, spune că preţul naţional mediu pentru benzină ar putea scădea la 3,28 dolari până la Crăciun. Acest lucru ar însemna preţuri mai mici de Crăciun decât cele de anul trecut. GasBuddy, o aplicaţie care urmăreşte preţurile carburanţilor, este chiar mai optimistă, afirmând săptămâna aceasta că preţul benzinei ar putea scădea sub 3 dolari pe galon până la Crăciun. Patrick De Haan, şeful departamentului de analiză petrolieră de la GasBuddy, a declarat că acesta ar fi “un cadou uriaş de despachetat pentru şoferi după un an haotic”, transmite CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *