Din cauza căldurii extreme, Ministerul Culturii închide toate siturile arheologice din Grecia

Grecia a anunţat că toate siturile arheologice, inclusiv Acropola din Atena, vor fi închise în cele mai fierbinţi ore ale zilei din cauza unui nou val de căldură.

Naţiunea se pregăteşte pentru noi temperaturi ridicate, cu vârfuri de 43 de grade Celsius aşteptate în centrul ţării.

“Din cauza temperaturilor ridicate, programele siturilor arheologice vor fi modificate şi siturile vor fi închise de la prânz până la ora 17:30”, a declarat Ministerul grec al Culturii.

În plus, din cauza unei întreruperi a activităţii anunţată anterior de către agenţii de securitate de la Acropole, situl va rămâne închis până duminică.

Sindicatul gardienilor a susţinut că cel puţin 20 de vizitatori au leşinat în sit din cauza temperaturilor care au urcat până la 45 de grade Celsius, relatează Le Monde.

Situl Patrimoniului Mondial se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de vizitatori şi a fost deja închis la sfârşitul săptămânii trecute în timpul celor mai fierbinţi ore.

În momentul în care Grecia a anunţat restricţiile, pompierii încă se luptau cu incendiile de vegetaţie la vest de Atena, care au ars până acum mii de hectare.

“Încă ne aşteaptă un val de căldură şi vânturi puternice, vremurile grele nu au trecut încă, trebuie să fim în alertă”, a avertizat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *