Dosarul Ferma Băneasa se rejudecă. Miliardarul Popoviciu se poate întoarce în România

Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare primite de miliardarul Puiu Popoviciu în dosarul ”Ferma Băneasa” au fost anulate, printr-o decizie luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii au confirmat, astfel, decizia anterioară luată de Curtea de Apel București, prin care pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată omului de afaceri Gabriel Popoviciu fusese suspendată.

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională după ce a plecat din România, în data de 3 august 2017, ajungând în Marea Britanie, iar ulterior a fost cerută extrădarea sa, numai că justiția din Regatul Unit a respins solicitarea, în 2021.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, care a instrumentat dosarul, în perioada 2000 — 2004 rectorul Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Ioan Niculae Alecu, în baza unui contract care ar fi fost încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Acesta a dezvoltat în Băneasa, pe terenul respectiv, cel mai mare proiect imobiliar din România, care cuprinde un cartier rezidenţial de lux, clădiri de birouri şi Mall Băneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *