Două medalii de AUR pentru România la Campionatele Mondiale de Canotaj!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice, mondiale și europene, au câștigat finala la dublu rame.

Româncele au terminat cursa într-un timp de 06:46.94. Au fost urmate de barca Lituaniei, care a venit la 3,4 secunde în urma lor. Pe 3 a terminat SUA, la 3,51 secunde de România. Bodnar și Radiș nu au avut rival în această cursă. Au condus încă de la început și au fost pe primul loc la fiecare bornă, mărindu-și treptat distanța față de rivale.

De remarcat că fetele noastre se află la a 26-a victorie consecutivă, nefiind înfrânte din 2019!

Barca feminină de 8 plus 1 a României (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu) a obținut medalia de aur. Victoria de azi aduce și calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Româncele au reușit o cursă spectaculoasă și au adus a doua medalie de aur a delegației, terminând cursa în 06:01.28. Pe locul 2 a sosit barca Statelor Unite, la 2.45 secunde în urma româncelor, iar pe 3 a terminat Australia, la 2.89 secunde.

La 500 de metri și 1500 de metri, România se afla pe locul 2, în spatele Australiei. În a doua jumătate a cursei, „tricolorele” au luptat incredibil. Au urcat pe locul 1 și au câștigat cu un avans liniștitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *