Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, reținut pentru luare de mită. Locuința sa a fost precheziționată 6 ore

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Acesta a fost prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii, susțin surse aproapiate anchetei, ar fi fost găsiţi în portbagajul maşinii politicianului, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Vineri seară, anchetatorii au descins la casa lui Dumitru Buzatu din comuna Ştefan cel Mare unde au avut loc percheziții care au durat câteva ore. Aproximativ şase ore au petrecut anchetatorii în locuința președintelui CJ Vaslui, căutând probe la dosarul de corpuție. După finalizarea percheziției, politicianul a fost escortat de jandarmi de acasă și transportat la sediul DNA Iaşi pentru audieri.

Buzatu, care avea în mână o geantă sport, nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, la intrarea în sediul instituției. Singura lui reacție a fost: “Ce vreți să spun? Văd că sunteți informați”.

Surse judiciare susţin că vineri seara preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă sa obţină un contract.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că va convoca sâmbătă, de urgenţă, BPN în format online şi va propune excluderea lui Buzatu din partid.

“Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

“Acum am văzut știrile. Îmi pare rău de veste, este un coleg de-al nostru vechi. Având în vedere situația, mâine se va convoca BPN și se va cere excluderea din partid prin vot”, a declarat Lucian Romașcanu.

În ceea ce privește eventuale situații similare ale unor lideri PSD, indiferent de importanța lor, Romașcanu a precizat că “așa s-a întâmplat până acum, din păcate, cu domnul Arsene, cu Buzatu, nu cred că domnul Ciolacu va proceda în alt fel”.

Întrebat dacă va afecta PSD acest scandal, purtătorul de cuvânt al social-democraților a mai spus că “bine nu ne va face, asta este evident, dar atâta timp cât organele de control își fac datoria, domnul Buzatu a făcut o prostie și o infracțiune pe care organele de anchetă au dovedit-o, lucrurile nu mai pot fi comentate. Sigur, în planul imaginii, vom avea de suferit. În planul acțiunii, domnul Ciolacu este constant în decizii, coerent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *