După Amazon, Meta și Microsoft, concedieri în masă la Alphabet, compania-mamă a Google

Alphabet, compania care deţine Google, va elimina aproximativ 12.000 de locuri de muncă, adică 6% din forţa sa de muncă, a anunţat vineri compania, în cele mai recente reduceri care au zguduit sectorul tehnologic, scrie Reuters.

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a declarat într-o notă către personal că firma şi-a mărit rapid numărul de angajaţi în ultimii ani “pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”. “Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a spus el.

Reducerile vin la câteva zile după ce rivalul Microsoft a anunţat că va concedia 10.000 de angajaţi.

Pierderile de locuri de muncă de la Alphabet afectează echipe din întreaga companie, inclusiv recrutarea şi unele funcţii corporative, precum şi unele echipe de inginerie şi produse.

Concedierile sunt globale şi au impact imediat asupra personalului din SUA.

Alphabet a trimis deja un e-mail angajaţilor afectaţi, se arată în nota de serviciu, în timp ce procesul va dura mai mult în alte ţări din cauza legilor şi practicilor locale de angajare.

Vestea vine într-o perioadă de incertitudine economică, dar şi de promisiuni tehnologice, în care Google şi Microsoft au investit într-un domeniu în plină expansiune al software-ului cunoscut sub numele de inteligenţă artificială generativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *